sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Tallin takaseinää talkoovoimin

"Vielä on syyskelejä jäljellä..." ainakin toivottavasti, jotta saadaan vihdoin autotalli paneloitua. Sen piti olla muutaman viikon rutistus mutta syystä ja toisesta onkin venynyt: Koolauslaudat olivat osin ehtineet mennä homeeseen ja niitä piti käsitellä homeenpoistolla. Linnut olivat vieneet eristeitä ja talvi tehnyt reikiä levyihin, osa paneeleista oli käyttökelvottomia ja niitä piti reklamoida. Nytkin paneeleissa on leveyseroja eivätkä ne tahdo mennä ponttiin. Onneksi ne sentään on käsitelty jo aikaa sitten kesällä kiitos mummon ja papan. Myös paneeleiden laitossa talkooapu on ollut korvaamatonta ja sitä onkin haalittu somekanavia myöten. Lämmin kiitos kaikille mukaan päässeille! Itse isäntä A on painanut pitkää päivää ja yötä aina kun on jaksanut (saisi pimeä tulla aiemmin että pääsee mittomaan laserilla jo varhemmin). Välillä ei ole jaksanut.
Ikkuna- ja oviaukot vaativat tarkkaa mittomista. Talkoissa 66 Arctic Adventures.
Paraikaa kirjoitan tätä sunnuntai-iltapäivänä kofeiinin ja jäätelön voimalla (vauva nukkuu ulkona vaunuissa ja napero pelaa padilla). A:lla on tänään vuorossa tallin takaseinä, jossa keikutaan korkeuksissa. Uutisissa puhuivat Mauri-myrskystä ja melkoinen tuuli siellä onkin. Rouva huokaisee jälleen kerran yläkertaa kohti ettei mitään sattuisi. Syksytuuli pyörittää myös ruskalehtiä ja ne tuovat oman haasteensa jottei niitä menisi levyn ja paneelin väliin homehtumaan. Ehkä iltalenkillä käymme lasten kanssa vielä raksalla tsemppaamassa, ihastelemassa tai lähdemme vähin äänin pois. Riippuu päivän edistymisestä ja raksamiehen mielentilasta.
Pöytäsirkkeli lienee jo hintansa haukkunut.

Lapissa on nyt ennätyshieno ruska, mitä pääsimme lasten kanssa tunturiin ihastelemaan muutama viikko sitten. Huippuseurana meillä oli ihania naisia, jotka tehokaksikkona halusivat olla myös raksa-avuksi ja pesaisivat loppuun ikkunat. Onpahan ainakin kirkkaat lasit keskeneräisessä talossa jos ei muuta!
Nämä lasit, nämä näkymät.
Mauri taitaa viedä ruskalehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti