perjantai 19. lokakuuta 2018

Talvipesä valmiiksi

Syysloma (eli raksaloma) koitti ja A pääsi rutistamaan autallin paneeloinnin finaaliin. Korkeuksissa jo yhden paneelirivin paikalleen saaminen oli melkoinen taidonnäyte ja ehjien ja sopivien paneelien löytäminen alkoi viedä aikaa. Milloin niissä oli pontti rikki, reikä läpi tai leveys poikkesi liikaa jo riville laitetusta paneelista. Onneksi Palonojan Jarkolta A sai lainaan käsisirkkelin, jolla paneelin katkaisu sujui näppärästi ja Annalan Timon tikkailta laittaminen "turvallisesti". Naapurin setä ja pappa tarjosivat välillä oivaa auttavaa kättä.
Millintarkasti korkeuksissa.
Käyrä paneeli ponttiin konstilla
Pirttiä ja pihapiiriä valmistellaan nyt toiseen talveen. Yhdestä murheenkryynistä on kuva alla: Kuitukaapeli vedettiin vuosi sitten syksyllä kun routa oli jo maassa, vaikka homma pyydettiin hoitamaan hyvissä ajoin ennen syksyä. Kaapeli jäi sitten pintaan ja oja "peitettiin" hiekalla. Nyt on liittymärumpu täynnä hiekkaa ja ensi keväänä on vaarana että autotalli tulvii sulamisvesistä, auts.
Rumpu tukossa, mur.
Siivousta, siivousta siivousta. Ennen sisätöihin siirtymistä A on siivonnut jo kolmatta päivää ja tuo ei tunnu oikein motivoivan. Rouvakin kävi yhden päiväuniajan lasten kanssa talitinttien sotkemaa tallia siivoamassa. Mutta nyt alkaa pihapiiri olla talvea varten valmis. Avantille tehtiin kotipesä talon päätyyn jossa se odottaa lumitöitä. Lumityöt helpottuvat toivottavasti muutenkin kun raivattiin pihan jatkoksi oma "lumenkaatopaikka".

"Saapuu toinen aika, muuttuu säännöt vaihtuu paikat.." Juha Tapio laulaa radiossa. Meille kaikille viimeinen kuukausi on ollut sitkeän flunssan ja pätkäöiden kanssa selviytymistä. A keikkuu tikkailla yömyöhään ja minä kitkutan puolivaloilla pesueen kanssa kunnes saa rojahtaa edes hetken lepoon. "...Ja kun mä nousen lähden, tiedän kyllä minkä tähden..." on ollut välillä aamuisin koetuksella. Nyt vaikuttaa helpottavan: A pääsee sisähommiin ja lomalla pidetty unikoulu tepsi öihin vauvan kanssa. Toivoa on.
Valmiina lumitöihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti