perjantai 19. joulukuuta 2014

Thaimualainen tiistai

Herään moskiittoverkon alla niistämään ja vedän silkkilakanaa hieman ylle. Aamuyöllä sitä saattaa joskus tarvita, ja eilen, sateisena aamuna saatoin vähän vilustua, kun en jaksanut etsiä pitkähihaista rinkan uumenista. Naapuribungalowin miesten kuorsaus kuuluu korvatulpista huolimatta, ja aamun hiljentymishetken jälkeen nousen jalkoihini katsoen: en halua astua jättitorakan päälle. A:n yskimistä ei kuulu verannan riippumatosta, joten päätän tehdä aamujumpan sisällä ja antaa A:n uinua vielä hetken. 5 litran vesitonkka toimii kohtuullisesti, ja pian veri kiertää olkapäissä, selässä ja kyljissä. Hiki pois kylmässä suihkussa, vessassa jonka sementtilattia ei koskaan kuivu. Ei ihme että täällä moni yskii ja sairastuu. 

Naapurin mukava skottipoika Dani käy sanomassa heipat ennen lähtöään ja mekin suuntaamme murkinalle suosikkipaikkaani puoli 11 maissa. Aamupalaksi tilaan hedelmiä, jugurttia, mysliä, teetä ja keitetyn munan. Paikalliset syövät riisikeittoa aamupalaksi mutta jotenkin tuo ei iske... Tilaamme mukaan myös riisisen take a way -lounaan, joka ei tällä kertaa nosta hikeä pintaan.

Ravintolan vierestä vuokrataan kajakki mukavalta emännältä, joka antaa vakioasiakkaille alennusta. Juttu luistaisi enemmänkin jos vain olisi yhteinen kieli paremmin hallussa. Hymyily ja ystävällisyys kuuluu täällä asiaan. Päivä sujuu rannikkoa pitkin meloen. Välillä snorklataan sameissa (lika)vesissä ja A urheilee DWS:n parissa. Ihana pilviverho luo suojaa polttavalta auringolta ja kärähtänyt selkäni säästyy. Nautimme lounaan pienellä biitsillä ja tunnelma on varsin raukea, kunnes sokerimurkkujen ja nousuveden hyökkäys pakottaa jatkamaan matkaa. 

Kotimatkalla kuuden maissa ukkostaa kauempana ja taivas ruskottaa niin kauniina. Tonsailta nousee jälleen kerran savut: paikallinen jätehuolto ja hyttysten karkotus hoituvat samalla. Jokunen hyttynen jää silti meidän bungalowin tienoille ja A paran kutiava selkä on kovilla. Ilta jatkuu kadonneiden tavaroiden etsintäoperaatiolla: onkohan apina ollut asialla... Myöhemmin syömme paikallisia herkkuja ja päivitämme blogia. Tänään ei taida ehtiä/jaksaa hierontaan. Ko pun kaa!






Akin private DWS














2 kommenttia:

 1. Hienon näköinen tuo Akin privaatti dws.
  Hyvää Joulua reissaajille!

  T. Muuramen tonttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista Joulua!

   Mekin päästiin tänne kokemaan valkea joulu, mutta ei tämä blogi vielä tähän pääty. Teen vielä kaiken kattavan pinaakkeliarvostelu-bloggauksen.

   Poista