lauantai 8. huhtikuuta 2017

Pohjapiirustus: Kun ihan tavallinen ei riitä

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.


"Nyt mä tahdon olla vain, pienen mökin laittaja..." Innostun taloideasta enemmän kun mietin sitä siltä kannalta, että toimivat ratkaisut helpottaisivat liikkuvaista perhearkea. Selailemme eri valmistajien pohjia ja varmistamme omat teesimme: Taloon tulee neljä nurkkaa ja yksi kerros. Kaikessa suunnittelussa tavoitteena on hyvä sisäilma ja käytännölliset ratkaisut. Kävimme pällistelemässä useampaa uutukaista kotia ja saimme neuvon jos toisen rakentaneilta tuttaviltamme.

Sitten päässäni kuuluu DING kun kuulen eteisen yhteydessä olevasta vaatehuoneesta. Olen aina hajoillut A:n ulkovaaterepertuaariin joka täytyy olla suuren osan vuotta eteisen naulakossa. Kuvitelkaa jo pelkät kengät: On nappulaa, suunnistuspopot, lenkkareita, muutamat vaelluskengät, kiipeilybootsit, luistimet, lautailukengät, tellukengät, monoja, nutukkaat, kumikengät, ... ja reiskat, no tottakai. Yritä siinä etsiä vieraille henkaria kun niissä muutenkin on kolme takkia päällekkäin roikkumassa.

Mutta kun ei sitä vaatehuonetta ole valmiissa pohjissa. Eikun piirtämään omaa. A opiskelee piirrosohjelmaa ja piirtää yöt ja naperon päiväuniajat. Rouva yrittää hahmottaa mitä 8 neliön makuuhuone tarkoittaa ja googlettaa yöllä mitä suomi24 keskustelupalsta tietää keskuspölynimurin hyvistä ja huonoista puolista. Mittaamme komeroiden syvyyksiä ja kuulemme säädöksestä jonka mukaan toisen vessan täytyy olla niin iso että siellä mahtuu rollaattorilla kääntymään. Niinpä lähdes kahden kuukauden hauduttelun, kiehunnan ja yhden pohjaanpalamisen tuloksena syntyy luonnos Rautava, 157 neliötä. Ihan vain pieni mökki.  


Mökin paikkaa mittomassa keväthangilla naperon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti