torstai 8. kesäkuuta 2017

Et voi tehdä taloasi hiekalle...

Pohjat kuntoon
Toukokuun viimeiset viikot jatkuivat raksalla autotallin perustusten parissa. Valoisat yöt ja A:n  lähestyvä töihin paluu saivat hippulat vinkumaan tasaiseen tahtiin yli puolen yön. Puheissa (silloin kun vilaukselta näimme) vilahteli tarinoita sopivasta sepelimäärästä, raadonputkien tärkeydestä, tasaushiekasta ja kaadoista. Amatöörirakentajaa tuntui riepovan erityisesti se, että lähes joka työvaiheen toteutuksesta tuntui olevan sen seitsemän mielipidettä. Sovitteluyritykset tyylillä "ehkä asiat voi tehdä monella tavalla oikein" eivät tuottaneet tulosta ja tiedonlähteitä kaivettiin milloin mistäkin.
Ammattimiesten styroksinlevitystä

Amatööri ja styroksit
Styroksia tuli 20 cm ja sitä haettiin K -raudasta PALJON. Sen laittoa ryyditti varsinaiset suvikelit: muruset ja taivaalta tuleva tavara muistutti kovasti toisiaan päivästä toiseen. Kotona imuroitiin joka päivä, koska tuo höttö oli juurikin samanlaista kuin tekonurmen mujunen joka myös saa rouvan paineet koholle. Raudoituksessa pääsin myös avuksi: rautoja kohottamaan tarvittiin "korppuja" joita appiukon kanssa kiinnittelimme erään illan. Samaan aikaan itse rakentaja draamaili autotallin ajoluiskan kanssa jossa taittiin tarvita parikin yritystä ja erehdystä.

Vesi Ollin ripeää toimintaa
Sitten Suuri päivä eli valupäivä oli tulossa! Rouva ohjeistettiin keräämään neulaset ja muut kakat edellisenä iltana valun tieltä ja aamulla taas tuomaan kahvit ja pullat työmiehille mielen ja ruumiin virkistykseksi. Kesän ensimmäinen lämmin päivä vaan oli huono keli valun kannalta, ja muurari Aki Pikkuhookana sekä kumppanit saivat levittää hiki hatussa laastia. Ehdin jo ennenaikaisesti iloita tulevasta valunkuivatustauosta raksaamisessa ja hääpäiväreissusta, mutta ei, näillä keleillä laastia täytyykin sitten kastella! Nyt Suvivirren soitua tuntien määrä tuntuu lisääntyneen huimasti vuorokaudessa ja mielellään tekisi enemmänkin raksan eteen. Napero vain on turhan innokas laastinsekoittajakaveri. No, ainahan voimme maksaa laskuja ja shoppailla huusseja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti