perjantai 6. lokakuuta 2017

Valupäivän kirkas huomen

Pohjan valun valmistelu jatkui metsässä koko kesän maanneiden rautaverkkojen roudausoperaatiolla. Tähän tarvittiin ja saatiin kokoon talkooväkeä mistä iso kiitos verkkoja sisään kantaneille! Sen jälkeen verkot leikattiin, sovitettiin ja solmittiin sopivaan kokoon, ja sunnuntai-iltapäiväksi oli rouvalle varattu oma spesiaalitehtävä: rautaverkkoja kohottavien "korppujen" laitto. Siinä oli avuksi pienet jalat ja näppärät sormet ja toki tämä homma oli tuttua jo autotallin valun yhteydestä. Ärsyttävää hommaa sen sijaan oli havunneulasten yms. orgaanisen aineksen poistaminen verkkojen keskeltä. Hinkkasin ainakin tunnin imurilla lattiaa kunnes sain kuulla ettei sitä nyt ihan noin tarkkaan tarvinnut tehdä! 
Täältä pesee, kiitos Joonatan, Alex ja Fred!
Korppujen laitto ja teknisen tilan putki poikineenMaanantaina tuli Vesiolli laittamaan lattialämmitysputkia, ja A oli tapansa mukaan aamuneljään valmistelemassa jotta kaikki oli kunnossa. Verkkojen laitto viivästyi suunnitellusta ja siksi taas iski kova deadlinekiire. Olin kuullut ikäviä tarinoita sementin roiskeista seinissä ja kauniit hirsiseinämme suojattiinkin huolellisesti ylös saakka. Siinäkin oli melkoinen teippaus- ja nitomisoperaatio! Yleisesti hirsitalon ongelmakohta on hirren ja sokkelin välinen tiiveys. Pomminvarmana ratkaisuna A ja Antti liimasivat uretaanilla hirren reunaan 2 x 5 cm vahvan finfoam suikaleen. Tämän lisäksi hirttä vasten tuli tietenkin 6 mm vahvuinen sokkelikaista.
Puntin voimalla onnistuu
Valupäivä koitti harmaana mutta mieli oli kirkas: Vihdoinkin sementtiauto seisoi pihassa! Juoksin aamulenkillä ennen töihin menoa katsomaan ja kuvaamaan kuinka "kura" juoksee putkesta ja muurari-Aki poikineen alkavat kovan tasoitushomman. Sementtiä oli niin riittoisasti että A pelasti hyvää tavaraa muotteihin tulevia piharakennelmia varten. Nyt vain toivotaan ja rukoillaan kuivattavia kelejä. Vielä pitäisi piippukin muurata ennen talven tuloa. Mutta onneksi voimme huokaista rankan viikon jälkeen: Valu check!
Miltä työpäivä näyttää pikakelauksena? Käy katsomassa: Valuvideo


Sementtiä putkesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti