sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Piipun päällä valkeaa

Kimara talo ja piippu saa pellit
Napero ja rouva karkasivat lomanviettoon etelään ja johan raksa edistyi viikossa huimaa kyytiä! Keli muuttui talviseksi juuri maanantaina kun muurari-Aki aloitti työnsä (video). Onneksi A teki edellisenä iltana portaat katolle, muuten laastin ja tiilien rahtaaminen lumen liukastamalle katolle ei olisi onnistunut. Tiistaina puhkaistiin reikä kattoon ja toisen rankan työpäivän päätteeksi 6,5 metrin piippu oli muurauksen osalta valmis. Sitten vain soitto Kumpulan Eikalle ja pellit olivat samana päivänä valmiit! A vielä liukasteli kattosillan valmiiksi ja operoi Impan kanssa kattoportaiden kiinnityksen.
Piippu saa ympärilleen takka-leivinuunin ja puuhellan.
A on jo pidemmän aikaa puhunut oman kuormaajan hankkimisesta maa- ja lumitöitä varten. Kaverit ovat kuulemma suositelleet. Maatöistä en ymmärrä tuon taivaallista mutta lumitöihin olin jo asennoitunut kola- ja lapioasein. Hyötyliikuntaa ja raikasta ulkoilmaa- tosin ensi talvena sekä kotona- että raksalla, mutta konstikos näin reippaalta perheeltä. A vaan on vankasti sitä mieltä että minulla ei ole käsitystä urakan kokoluokasta ja niinpä meillä nyt seisoo Avant pienkuormaaja pihassa! Tämä yksilö on tosin käytetty ja vasta kokeilussa meillä. Ensimmäisenä testikertana A ja kottikärryt pesivät ainakin nopeudessa kuormaajan.



Vielä olisi monta asiaa edessä ennen kuin saadaan lämmöt sisälle. Mitä pikemmin sen parempi koska talvi tosiaan näyttää tulevan. Nibe-maalämpöpumppu jo onneksi seisoo verannalla komeana asennusta odottaen.


Avantti testissä (video)





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti