tiistai 7. elokuuta 2018

Kun päivä paistoi hirren raosta

Meille tulee laattaa märkätilojen lisäksi kodinhoitohuoneeseen, eteiseen ja aulaan. Tähän oli ajatuksissa eri kokoisilla laatoilla toteutettava elävyyttä tuova ladonta. Onnekkaasti löysimme cityreissulta Laattapisteen valikoimista LPC Boulevard, sävy grafiitti laatan, jota oli 10x10, 20x20 ja 40x40 koossa. Erityisesti A ihastui tähän laattaan, ja kun minä olin valinnut kylppärin laatat niin hienoa kun nyt löytyi erityisesti isännän mieleiset. Arvokas ostos saapui kuljetuksena raksalle saakka ja syke koholla kävin kurkkimassa työmiesten olan ylitse miltä kokonaisuus näyttää paikallaan.
Lattiaa ladottuna kodinhoitohuoneessa
Sekaladonnan "saumaton" eteneminen huoneesta toiseen vaatii huolellista suunnittelua. Se on lähes taidetta, johon tarvitsee kokemusta ja näkemystä. Itse laatoittaminen eteni melko rivakasti ja näkyvää jälkeä pääsi ihastelemaan jo parissa päivässä. Toki tätä edelsi pohjatyöt: Hionta, imurointi ja pohjustus. Rouvalta lasten kanssa oli pääsy kielletty tupaan näinä päivinä, josko nyt muutenkaan olemme kolmevuotiaan kanssa kovin pitkien visiittien vieraita tässä vaiheessa. Heinäkuun helteet lämmittivät miesten selkiä mutta oli mukava huomata, että hirsitalo pysyi koko ajan viileämpänä kuin meidän nykyinen rivari"sauna"kotimme. Meille on tulossa kyllä koneellinen ilmanvaihto mutta ei viilennysmahdollisuutta ainakaan tässä vaiheessa. Etelän puolelle jätetyt isommat puut varjostavat onneksi torppaa. A kävi viilentämässä sauhuavaa päätään jorpakossa monena iltana ja kiitteli itseään ratkaisusta laittaa nykytrendin vastaisesti pienemmät ikkunat olkkariin.
Mestari työssään. Kun liippaa omat pohjat, niin ei tarvi tippaakaan tasoitetta.
A koki melkoisen yllätyksen kodinhoitohuoneessa kahitiilenrakoon kurkatessaan. Hirsien liitoksista paistaa päivä! Voitte vain kuvitella että tiiveysmaakari saikin pahimmoiset slaagit kun kaikkien teippausten jälkeen nurkasta sananmukaisesti tuulee läpi. Pystytysporukalle oli tapahtunut virheitä hirsiliitosten tiivistämisessä. Asiasta oltiin yhteydessä talotoimittajaan ja siellä onneksi otettiin tilanteesta koppi. Saimme Pudasjärveltä pikaisesti työmiehen joka urakoi päivän ja pelasti mitä pelastettavissa oli. Annamme kyllä kiitoksen talotoimittajalle siitä, että vaikka reklamoitavaa on ollut, siellä asiat on pyritty hoitamaan parhain päin. 
Apua, päivä paistaa hirren raosta!
Elastista uretaania reikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti