perjantai 17. lokakuuta 2014

Hanga loo

Illan tummuessa paratiisin ranta ei suinkaan käy äänettömäksi. Valtameren mainingit lyövät kauempana riutan tuolla puolen yhä valtavina, ja loputon kumina jatkuu peittäen sirkkojenkin konsertin alleen. Rantavesi on kuitenkin rauhallista ja tropiikin auringon linunmaidoksi lämmittämää. Täysikuu luo hopeisen sillan ja leppeä tuulenhenki käy. Iltapala on jo syöty otsalampun valossa ja voisin vielä makoilla hetkisen riippumatossa lueskellen ennen telttaan kömpimistä. Vai kävisinkö kylmässä suihkussa, joka hetkiseksi viilentäisi kuuman kosteaa olotilaa? Nukkumaan on syytä käydä ajoissa, koska puutarhasaaren villikukot pitävät herätyksestä huolta heti sarastaessa. 

Mutta ei se homma ole koko ajan noin leppoisaa (havaijiksi hanga loo) eräälle meistä. A on vuokrannut surffilaudan ja vakaasti päättänyt, että homman oppiminen on vain toistojen määrästä kiinni. Ja ihan varmasti se aaltojen kuningas sieltä vielä kuoriutuu. Eilen näin varmasti jo yhden puoliksi otetun aallon... Minä vietän päiviäni lueskellen ja palmun alla kamoja vartioiden. Välillä rantaleijona tulee syljeskelemään suolavettä maalle ja minä pääsen leikkimään bodysurffilaudalla. Snorklauskamat olemme myös hankkineet ja pinnan alla avautuu uusi maailma! 

Me ollaan Havaijilla- ihan uskomatonta. Toisella puolen maapalloa! Täällä telttailu on edullista (6 dollaria/yö) eikä pyykkiäkään tule niin paljon koska eihän täällä paljon vaatteita tarvita! Tosin hygienia ja ruuan säilyminen on pienoinen haaste suomalaiseen standardiin tottuneille. Viikonlopuksi on myös luvassa uudenlaista actionia: Ana-hurrikaani lähestyy Havaijia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti