perjantai 24. lokakuuta 2014

Hawaii Kauai surf report

Varoitus
Teksti on A:n käsialaa ja voi sisältää järkyttävää tietoa.

Veden lämpötila 83F =   C 
Ilman lämpötila 73F =   C 
Tuulen nopeus 3knt tai jopa 70mph?
Aaltojen korkeus 3ft tai jopa 20ft = yli 6m 

Yksiköt eiväti ole ihan tuttuja enkä valitettavasti kaikkia voi teille "suomentaa"? Lähetin nimittäin entiselle valvontaluokalleni 8B:lle postikortin mukana pari yksikönmuunnostehtävää. Tehtävähän menee pilalle, jos joku heistä löytäisi vastauksen täältä. Aatteleppa ite mikä on ilman ja veden lämpötilaero celsiusasteina. Ei ou heleppo tehtävä. On ollu vissiin vähä tylsää täälä ku työasiat pyörii mielenpäällä ja surffikuvatki otetaan ihan opetusmielessä. ;) Paloasematkin on tulleet tutuiksi. Asiasta speciaali postaus myöhemmin.

Laudanhan vuokrasin (liian) pienehkön 6 jalakasen ku isompaa ei autoon mahtunut. Setä neuvoi aloittamaan ihan väärältä beachilta ehkä siinä toivossa, että älyäisin mennä kurssille? Aallot olivat tosi nopeita ja murtuivat usein kertarysäyksellä. Suomalainen sisu ei antanut periksi ja opiskelin asiaa issekseni turhankin pitkään huonoissa paikoissa. Sedän antamassa lapussa oli kyllä ohjeet mennä laiturille, mutta luin sen vasta lähtöpäivänä. Onneksi löysin laiturille viikko sitten myös omin nokkineni.

Nokkineni huomasin myös, että riutalla aallot kestää pitempään ja on helpompi ottaa, mutta jos munaa niin seuraukset voi olla kaahistuttavat kaatuessa. On niitä muitakin vaaroja. Hait tulevat syömään kilpikonnia riutoille. Tässä lähellä Tunnel beach riutalla paikallinen kristitty surffarityttö Bethany Hamilton (klikkaa nimeä niin näet tarinan ja kuvan) menetti kätensä tiikerihaille. Siitä on tehty elokuva Soul surfer. Myöhemmin hän voitti yksikätisenä pro-surffarinaisten pipelinekisan

Hanalein riutoilla on aivan tolkuttomasti porukkaa ja stand up padle surffareita. Eipähän tarvi pelätä haita kun seisoo laudan  päällä melomassa. Sainpa sieltä yheltä papparaiselta stinky eyen (= pahan silmän) kun tulin hänen linjan eteen. Onneksi Aloha churchin pastori neuvoi "secret spot riutan", jonka yksityisyydestä sain nauttia noin puoli tuntia. Oli kuumottavaa olla yksin riutalla ja yrittää ottaa aaltoa. Kanahan siinä pujahti pöksyyn ja pakenin surffikukkoja turvallisemmalle surffibeachille. On vissiin A:nkin cortex kehittynyt sen verran ettei uskalla enään ottaa turhia riskejä. No more reef for me tänkjuu, but Iwillbebäck.

Tässäpä kuvakertomuksena A:n kantapään kautta opitut ohjeet, jos joskus haluat kokeilla surffausta. Suosittelen kyllä kurssia, vaikka olenkin teeseitemiehiä. Ois vaan pitäny uskoa the surfboy Petskua.


Camping beachien ranking (ihan vaan muistiin, jos joku eksyy Kauaille)


1. Hanalei (North) 
+ paras surffiranta
+ kaupat lähellä
- camping salittu vain viikonloppuisin2. Haena (North) 
+ snorklausvesi Tunnel beach
+ lähellä viidakkoa ja käppäilyreittejä
- kaukana kaupoista
- varkaita
- kukot3. Anini (North) 
+ hienot varjostavat puut
+ snorklausveet
+ uintiveet
+ windsurffing
+ kite
+ iso alue
+ keskeinen sijainti
--- varkaita (meiltä pölittiin vain retkisuihku, muilta vähä enemmän)
--- kukot4. Salt pond (South) 
+ auringonlaskut
- partyt aamuun asti
-- kukot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti