lauantai 13. syyskuuta 2014

Jenkkilan Norja

Kristallinkirkas jarvivesi, mantymetsaa, maksuton leirinta ja graniittikalliota. Rautapari loysi tutunoloisen paratiisin Lake Tahoesta (paikalliset kutsuvat myos pikku Norjaksi). Tama Kalifornian lomaparatiisi elaa nyt off seasonia, mutta hektista liikennetta riitti kuskin makuun taallakin. Jenkeissa kun autoja ja ihmisia piisaa! Saastuminen ja ilmastonmuutos nakyy taalla lohduttomina palaneina metsina. Lake tahoella syksyinen palo oli aiheuttanut pari vuotta sitten yllatyksen kevaalla mokeilleen tulleille: karhut olivat tehneet talvipesat huviloiden kellareihin metsien puuttuessa. Naille ongelmille paikalliset yrittavat kylla tehda jotain: ohjeistuksen luvatussa maassa riittaa kyltteja veden saastamisesta roskaamisen uhkasakkoihin. Me kannoimme kortemme kekoon kayttamalla purovedella taytettya retkisuihkua. Cool!

Leirintalueelta loysimme myos uusia ystavia, joiden kanssa karkotimme karhuja jodlaamalla, kiipeilimme ja maistelimme salmiakkia. Aussit Liam ja Bobbie lupasivat tulla vieraaksemme Suomeen, jos A nimeaa jonkun kiipeilyreitin australialaisittain. Unohtumaton elamys oli myos Bears Reach klassikkoreitin kiipeaminen kolmeen pekkaan. Reitti oli kolme koydenpituutta, ja syysta olin sopivan jannittyneessa tilassa toisella standilla. Yllattaen alapuolelta ilmestyi heppu, joka regeemusat soiden soolokiipeili ohitsemme ilman mitaan varmistuksia. Lokaali kaveri oli iltalenkilla... http://www.youtube.com/watch?v=ed54QMRW0lw

PS. Pahoitteluni tekstin vaikealukuisuudesta. Paikkalliset eivat ole viela ehtineet oppia aakkosia loppuun saakka ja rouva reissaajalla on tuli hannan alla seuraavaan kohteeseen: Yosemiten kansallispuisto kutsuu!    






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti