keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kielletyt porkkanat ja enkelten kaupunki

Reissukuume- tuo pieni kutkuttava jännityksen tunne antoi siivet, kun reilu pari vuorokautta sitten matkasimme puoli viisi aamuyöllä Helsinki-Vantaan kentälle. Takana oli hektiset, sanoisinko varustautumisen päivät. Mutta matkaan oli hyvä lähteä Ennin ja Paulin reissuvinkkien saattelemana. Meillä vaan on aikaa niin vähän - heidän maailmanympärimatka osin samoin kohtein oli kestänyt 13 kk!



Kentällä rukoukset kuultiin ja liian lihava "sikakin" (A:n haulpäki) pääsi koneeseen. Odotusaikana Köpiksen kentällä teimme pientä jumppaa. Tämä olikin tarpeen, sillä reilun 10 tunnin lento oli koettelemus leffatarjonnasta huolimatta. Äitin omenat maistui kun halpalentoon ei tarjoilua kuulunutkaan
Täällä suorastaan ylivuotavan ystävällisten ihmisten maassa päädyimme myös heti lainrikkojiksi. Maahantulomuodollisuudet olivat varsin sujuvat ja niitä ohjasi suuri joukko leppoisia virkailijoita. Mutta ou boy, yritimme viedä maahan porkkanoita. Tämä ei käynyt laatuun, mutta muuten meidät havaittiin suureen ja ihmeelliseen Amerikan maahan soveltuviksi lukuisten leveiden hymyjen ja tervetuloa toivotusten saattelemina. Hieman erilaista palvelua kuin muutamissa itäisen euroopan maissa joissa olen matkannut.


Valkoinen apina palmussa
Enkelten kaupungin ensivaikutelma värittyi parin vuorokauden valvomisen kautta ja tästäkin huolimatta jetlag herätteli aamuyöllä. Mutta intoa puhkuen lähdimme ostoksille. Ja täältä saa kaikkea! Vaikkapa karhunkarkoitussuihketta.Ja soppailumania kohosi huippuunsa ruokakaupassa. Täällähän ihan sekoaa kun yrittää valita minkä smoothiejuoman tänään ottaisi?
Säilykepurkkien aivan awesome valikoima!
Venice beachillä kävimme vähän urheilemassa Arnoldin mestoilla. Iltapäivästä  kävin tutustumassa rantavahtien työhön A:n maastouduttua liian hyvin rannalle. Apua löytyi  mukavilta vahdeilta ja A löytyi oikein auton kyydistä käsin. Huomenna suunnataankin täydentämään matkakassaa- minne muualle kuin Las Vegasiin.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa huipulta! Opehuoneessa huokailtiin kateellisena kun tuli puheeksi missä rautapari seikkailee. Ihanaa matkaa! -Reeta

    VastaaPoista
  2. Turvallista matkaa ja siu Porvoon mitalla! Ootte sydämellä :-) -Katri

    VastaaPoista