keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Zionin sateet

Kello soi 4.30 am. Aivan tokkurassa mutta innosta puhkuen heitimme illalla valmiiksi pakatut kiipeilyreput selkään ja lähdimme tähtien ja kuun loisteessa, sirkkojen konsertoidessa kipuamaan ylöspäin. Tooele tower ja Zionin vuoret edessä vuodatimme ensimmäisiä hikipisaroita auringonsäteiden kurkistaessa taivaanrannasta. Pinaakkeli valloitettiin ja melkein yhtä jännittäviä hetkiä koettiin paetessamme ukkosmyrskyä sateella liukkaaksi muuttuvalla tiellä. Zionissa saimme kokea, että myös autiomaassa voi sataa. Seuraavana yönä lähdimme teltasta autoon aamuyöllä valtavien salamoiden valaistessa kukkuloita. Praise the Lord, ainoa vahinko joka sattui oli kiireessä unohtuneet telttakepit.

Viimeisenä Ziionin aamuna laitoin kellon soimaan kuudeksi. Olin innoissani odottanut tätä haikkauspäivää ja A:kin lähti mukaan tosin vähän väsymystä valitellen. Jos tiedossa olisi ollut kiipeilypäivä niin jo olisi äänen väri ollut eri... Aluksi kävimme aamulenkillä Enkelten laskeutumispaikalla (kiitos Mervi vinkistä) ja sieltä jatkoimme kanjonin pohjalla virtaavassa joessa käpsyttelyä. Kyllä kroksit oli taas poikaa (terkut vaan Heinille ja Lotalle).

Toisenlaisia sateita saatiin kun eräs haaveistani kävi toteen, ja reissuaikataulu mahdolistikin Casting Crowsin konserttiin pääsemisen. Oli virkistävää yhtyä tuhansien kanssa lauluun " you're not alone just holding on and just be held" ja muistuttaa itselleen mikä tässä kaikessa onkaan todella oleellista. Levotonta maailmanpoliittista tilannetta seuratessa käy mieli helposti murehtimaan kaikenlaista. Suomineito pääsi isänmaallisiin tunnelmiin myös kiitos Pirjon läksiäislahjan.

Tässä laulussa on juuri ne terveiset, jotka haluamme lähettää teille rakkaat ystävämme. 

4 kommenttia:

 1. Kiitti terkuista! Täällä ei enää krokseilla tee mitään. :D

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia. Tv Pirjo

  VastaaPoista
 3. Zionissa oli kuollu turisti kun tuli flash flood eli salamatulva kanjoniin.

  VastaaPoista
 4. Hyvää reissun jatkoa teille. Onneksi ette jääneet ihan tulvan alle. Vieläkö maitohappobakteerit riittää?
  Terkuin Kylli -täti

  VastaaPoista