keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Liukuhihnaelämyksiä?

Uusi Seelanti elää turismista, ja erityisesti adrenaliinin tuoksuisten elämysten kirjo on laaja. On benjihypyt, speedbout ajelut, helikopterilennot ja pallon sisässä mäkeä alas pyörimiset. Paksun lompakon kanssa matkaavalle riittää varmasti mistä valita, ja turistia kyllä palvellaan mitä parhaiten. Me olemme tutustuneet muutaman eri firman tarjontaan. Waitomon kiiltomatoluolan raftingista (128 $/hlö) kerroinkin viime postauksessa. Siellä kaikki toimi kuin junan vessa, ja vitsejä myöten kokonaisuus oli mietitty ja hiottu. Paleleva retkeläinen arvosti erityisesti kuumaa suihkua ja lämmintä keittoa reissun päätteeksi. A:lla jäi hampaankoloon se, että oman leikkikal, siis kameran mukaanottoa ei sallittu. 

Rotorualla A päätti mennä kokeilemaan sledgeä eli joessa laskemista omalla pikku lautalla oppaan kanssa. Pettymys oli suuri kun seuraavana päivänä selvisi, että homma ei onnistukaan firman omien sekaannusten vuoksi. Teimme kuitenkin tavallisen raftingin samaisen firman paatilla (95 $/hlö). Oli muuten tehokasta! Turistilauma paimennettiin 45 minuutin jokiseikkailun läpi niin, että ohjeistuksetkin hoidettiin meloessa (paikallisella murteella ja tempolla niin että ymmärsin ehkä puolet). Pukuhuoneista ja tarjoiluista ei täällä ollut tietoakaan. Oppaat olivat toki päteviä ja jokunen maailmanmestarikin siellä taisi olla. En pudonnut jokeen ja lauttamme pysyi oikein päin jopa siinä valtavassa vesiputouksessa :) 

Kuitenkin raftingelämyksenä voiton vie edelleen Kitkajoki ja Saken Tapahtumaelämykset. Kannattaa tutustua! 

Tapahtumaelamykset web-linkki

Meidän valinta Kiivi-maan elämystarjonnastaIhme juttu: Kiivi-maassa sataa kokoajan paitsi silloin kun kastuu alta5 kommenttia:

 1. Näyttää tosi vaaralliselta touhulta kiipeilyyn verrattuna! Koittakaa nyt selvitä ilman valoja noissa tapaturma alttiissa lajeissa. Ja hienoo reissua sinne paalulle, muistakaa videoida se kiipeäminen, haluan nähdä.tv Pirjo

  VastaaPoista
 2. Siis tarkoitin ilman vammoja...

  VastaaPoista
 3. Pitää pistää korvan taakse, kun on tarkotus suunnata sinne tammikuussa!

  VastaaPoista
 4. Aikamoisia seikkailijoita ootte! Miten nuo kosket suhteutuu Kitkajoen kuohuihin? Mentiin kesällä se villi reitti.

  VastaaPoista
 5. Tää näyttää kuvissa hurjemmalta kuin miltä se tuntui, mut olihan se aikamoista! Kosket on sellasia putoukset eli nopeasti ohi eikä voi kuin yrittää pysyä kyydissä. Itse tykkään enempi siitä että voi meloa siellä koskessa, niin kuin vaikka Kitkajoella.

  VastaaPoista